نشست کارگروه کارشناسی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان با هدف بررسی سامانه شاخصهای اقتصادی، وضعیت منابع و مصارف بانکها و مشکلات صنعت نساجی برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، این جلسه با حضور مدیران و نمایندگان دستگاههای اجرایی، شبکه بانکی، و بخش خصوصی تشکیل شد تا از طریق تحلیل دادههای اقتصادی، به اصلاح روندها و بهبود سیاستگذاری کمک شود.
آمار دقیق، مبنای تصمیمسازی
داود صافی، قائممقام دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان، در این نشست اظهار کرد: «هدف از تهیه و احصای مستمر شاخصهای اقتصادی استان، ایجاد ابزاری برای تصمیمگیری صحیح مدیران دستگاهها و سازمانهاست. اطلاعات اقتصادی باید بهصورت منظم در اختیار مدیران قرار گیرد تا بر اساس آن برنامهریزی مؤثر داشته باشند.»
ریشهیابی تورم مسکن در اصفهان
امید شریفی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان، نیز با اشاره به کاربردهای آماری شاخصها، گفت: «یکی از مهمترین کارکردهای آمار اقتصادی، شناسایی مشکلات کلان استان و ارائه راهحل در شورای گفتوگو است. بهعنوانمثال، شاخص کلی تورم استان بالاتر از میانگین کشوری است، اما در برخی زیرگروهها مانند مواد غذایی، آمار اصفهان پایینتر از میانگین است. بررسیها نشان میدهد که عامل اصلی رشد تورم در اصفهان، افزایش قیمت در بخش مسکن است.»
وی ادامه داد: «با بهرهگیری از ظرفیت شورای گفتوگو و همکاری دستگاههای دولتی و خصوصی، میتوان راهکارهایی برای کاهش فشارهای تورمی بخش مسکن در سطح استان تدوین کرد.»
ضرورت تفکیک عملکرد بانکهای دولتی و خصوصی
رشید ساعدی، مدیر اداره امور شعب بانک ملی استان اصفهان نیز با اشاره به برگزاری منظم جلسات کمیسیون هماهنگی بانکها، گفت: «در این جلسات، وضعیت منابع و مصارف مالی بانکها مورد بررسی قرار میگیرد. باتوجهبه اینکه بانکهای دولتی علاوه بر فعالیتهای بانکی، وظایف دیگری نیز دارند، گزارشهای مرتبط بهصورت تفکیکی بین بانکهای دولتی و خصوصی تهیه شده است.»
بررسی چالشهای صنعت نساجی و اصلاح رویههای مالیاتی
از دیگر محورهای جلسه، بررسی مشکلات فعالان صنعت نساجی بهویژه در رابطه با ماده ۱۴۹ قانون مالیاتهای مستقیم بود. فعالان این حوزه نسبت به مدتزمان تعیینشده برای استهلاک ماشینآلات در فرایند محاسبه مالیات انتقاد داشتند و خواستار بازنگری در محاسبه زمان مستهلک شدن تجهیزات صنعتی شدند.
ایجاد کارگروههای دائمی برای رصد شاخصها
در این جلسه، آخرین وضعیت سامانه رصد شاخصهای کلان اقتصادی استان، چارچوب گزارشدهی فصلی سازمان مدیریت و برنامهریزی، و اداره کل امور اقتصادی و دارایی مورد بحثوبررسی قرار گرفت. همچنین ایجاد کارگروههای تخصصی برای رصد دائمی منابع و مصارف بانکی، مالیات ستانی، و دیگر متغیرهای کلیدی اقتصادی استان در دستور کار قرار گرفت.
این نشست در راستای تحقق تصمیمسازی مبتنی بر داده، تعامل مؤثر میان بخش خصوصی و دولت، و تلاش برای اصلاح ساختارهای اقتصادی، گامی مهم تلقی میشود که به طور منظم با هدف کاهش مشکلات و افزایش بهرهوری در استان پیگیری خواهد شد.