تاریخ : چهارشنبه 25 مهر 1403
کد 7903

آیین یادواره مرحوم استاد عباسعلی پورصفا در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد

اتاق بازرگانی حامی هنر فاخر و هنرمندان است

هم‌زمان با نمایش تابلوی نقاشی «شنبه‌بازار» اثر مرحوم استاد عباسعلی پورصفا، یادواره‌ای برای ایشان با حضور اعضای خانواده وی، جمعی از هنرمندان پیشکسوت و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این مراسم گفت: بودن در جمع هنرمندان بسیار ارزشمند و روحیه‌بخش است. ما نتوانسته‌ایم قدرشناس هنرمندان ارزشمند کشورمان باشیم و این اساتید اگر در هر جای دیگر دنیا بودند بسیار بیشتر از اینها ارج نهاده می‌شدند. اتاق به نوبه خود تلاش می‌کند که قدرشناس اساتید و هنرمندان باشد.
وی ادامه داد: اگر آینده اصفهان را تصور کنیم، آنچه که از تاریخ و تمدن این شهر باقی می‌ماند همین آثار هنری ارزشمند است. همان‌گونه که ما امروز به آثار هنرمندان چندین قرن پیش می‌نگریم و به آنها افتخار می‌کنیم. هنرمندان و آثارشان، سرمایه‌های این مرزوبوم هستند و باید تمام توانمان را به کار گیریم تا از این سرمایه‌ها محافظت کنیم و هنر را به جایگاه واقعی‌اش در این کشور برسانیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در این زمینه، اتفاقات خوبی در اصفهان در حال افتادن است و اقداماتی نیز برای راه‌اندازی موزه اصفهان انجام شده است که می‌تواند در حفظ و معرفی هنر اصفهان خیلی مفید باشد.
 
*تقدیر اتاق بازرگانی از هنرمندان اتفاقی خوب و مبارک است
سید مهدی سیدین‌نیا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان نیز در این آیین گفت: اثر شنبه‌بازار یکی از بهترین آثار مرحوم استاد پورصفا است که چندین سال پیش به اتاق بازرگانی اصفهان اهدا کردند. جزئیات و ظرافتی که در این اثر به‌کاررفته مثال‌زدنی است و به‌نوعی نمایانگر زندگی روزمره در اصفهان قدیم است. به همین خاطر خود استاد علاقه خاصی به این تابلوی شنبه‌بازار داشتند.
وی گفت: استاد همانند نامش سراسر پاکی، صفا و عشق بودند. این مراسم تقدیر از هنرمندان پیشکسوت اصفهان که توسط اتاق بازرگانی اصفهان انجام شده، اتفاق خوب و مبارکی است و امیدواریم این روند ادامه‌دار باشد.
 
ثریا پورصفا، دختر مرحوم عباسعلی پورصفا نیز در این مراسم اظهار داشت: تاکنون صحبت‌های زیادی درباره خصایص و ویژگی‌های مرحوم پدر گفته شده است؛ اما یکی از خصوصیات شخصیتی ایشان که کمتر به آن پرداخته شده، وقت‌شناسی بی‌نظیرشان بود. استاد پورصفا بسیار روی زمان‌ حساس بودند و همیشه زودتر از همه در قرارها و جلسات حاضر می‌شدند. یکی دیگر از خصوصیات بارز ایشان شکرگزاری بود. حتی در سخت‌ترین شرایط جسمانی و بیماری هرگز خم به ابرو نمی‌آوردند و به طور خستگی‌ناپذیری به خلق اثر و تربیت شاگردان می‌پرداختند. هوش و حافظه ایشان نیز مثال‌زدنی بود به‌گونه‌ای که به‌رغم تعداد بسیار زیاد شاگردانشان در طی چندین سال سابقه تدریس، همه آنها را به اسم کوچک به‌خاطر داشتند و هر جا آنها را می‌دیدند حتی پس از چندین سال با اسم کوچک صدایشان می‌کردند.
 
محمدعلی حدت، هنرمند و نقاش پیشکسوت اصفهانی که زمانی شاگرد استاد پورصفا بوده درباره وی گفت: هنر و عشق دو عنایت خداوند به بندگانش است و تا خداوند به بنده‌ای عنایت نداشته باشد این موهبت‌ها را به او عطا نمی‌کند. استاد پورصفا عاشق طبیعت و هنر بود و ما را به‌عنوان شاگردانش در دل طبیعت می‌بردند و از ما می‌خواستند بادقت نگاه کنیم و الهام بگیریم. همه سازمان و دستگاه‌ها باید دست‌به‌دست هم دهند و با تهیه آثار ارزشمند هنری هم این آثار را ارج نهند و هم از هنرمندان حمایت کنند. همان‌طور که امروز ما این اثر استاد پورصفا را پس از ۷۰ سال دوباره می‌بینیم.
 
حسن اکلیلی، بازیگر و هنرمند پیشکسوت اصفهان نیز در گرامیداشت استاد پورصفا گفت: در سال‌های گذاشته درباره هنر اصفهان کم‌کاری و کم‌لطفی شده است. تابلوهای متعددی از استاد پورصفا با موضوع طبیعت بجا مانده است. ایشان با رفتن به طبیعت و نگاه متفاوتی که داشت از هنر خداوند الهام می‌گرفت و اثرش را خلق می‌کرد. از اینکه اتاق بازرگانی اصفهان در راستای ارج‌نهادن به هنرمندان گام برداشته است، جای تقدیر دارد؛ ولی هنوز جای کار بسیاری وجود دارد و آثار هنری زیادی در پستوهای خانه هنرمندان خاک می‌خورند و به دست فراموشی سپرده می‌شوند. امیدواریم این دغدغه‌ای که اکنون در اتاق بازرگانی در مورد هنر و هنرمندان شکل‌گرفته در سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها هم به وجود آید.
 
در ادامه این مراسم نیز برخی از هنرمندان و شاگردان استاد پورصفا به بیان خاطرات و روایت‌های شنیدنی از خصوصیات و هنر این هنرمند پرداختند. در پایان نیز از شناسنامه نقاشی شنبه‌بازار رونمایی و از هنرمندان حاضر در مراسم تقدیر شد.