تاریخ : دوشنبه 23 بهمن 1402
کد 7277

تعامل کمیسیون‌های اتاق بازرگانی برای پیشبرد اهداف کلان پارلمان بخش خصوصی

بهبود شرایط اقتصادی استان رسالت اصلی کمیسیون‌های اتاق است

نشست شورای رؤسای کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان به‌منظور بررسی عملکرد و ارائه برنامه‌های آتی با حضور اعضای هیئت‌رئیسه و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدجعفر فوده، عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت: خوشبختانه خدمات کمیسیون‌های اتاق بسیار گسترش یافته و فعال‌تر شده‌اند و شاهد انسجام و هماهنگی خوبی بین کمیسیون‌ها در راستای پیشبرد اهداف کلان اتاق بازرگانی هستیم. برخی کمیسیون‌ها حوزه‌های وسیعی را پوشش می‌دهند و موضوعات تخصصی پراکنده‌ای را دنبال می‌کنند؛ بنابراین باید بر اساس نیاز متناسب با هر کمیسیون برنامه‌ریزی‌ها انجام شود و نمی‌توان عملکرد کمیسیون‌ها را با یکدیگر مقایسه کرد. گاهی ممکن است بنا به‌ضرورت و در جهت پیشبرد برنامه‌ها و دستیابی به اهداف از برخی محدودیت‌ها برای کمیسیون‌ها چشم‌پوشی کرد و باید از همه امکانات و ظرفیت‌های اتاق برای خدمت‌رسانی به اعضا و فعالان بخش خصوصی استفاده کنیم.
 
 محمدرضا برکتین، رئیس کمیسیون صنایع و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز اظهار داشت: فعالیت‌های اتاق باید به‌گونه‌ای باشد که در پایان هر دوره نتایج ملموس داشته باشد و شاهد تأثیر فعالیت‌های کمیسیون در فضای اقتصادی استان باشیم. برای این منظور باید برای برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌ها از نظر کارشناسان و متخصصان حوزه‌های مرتبط بهره ببریم. اتاق بازرگانی بستری است که می‌تواند در اختیار فعالان اقتصادی و کارآفرینان بخش خصوصی قرار گیرد؛ ولی اعضا و فعالان اقتصادی نیز باید مطالبه‌گر باشند.
 
 محمدرضا رجالی، رئیس کمیسیون بازرگانی، خدمات و ارتباطات و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز تصریح کرد: گردشگری یکی از مزیت‌های اصلی اقتصاد کشور محسوب می‌شود و وظیفه اتاق نیز خدمت‌رسانی به اقتصاد کشور است. در همین راستا نباید خدمات اتاق در این حوزه تنها به اعضا محدود شود. پیش‌ازاین در اتاق اصفهان ماتریس گردشگری اصفهان طراحی شد که مهم‌ترین اولویت‌های استان در این حوزه را تعیین می‌کند. شرکت توسعه گردشگری اصفهان یک اقدام مهم دیگر در حوزه گردشگری است که مغفول مانده است. از سوی دیگر عمده بار اقتصاد کشور بر دوش کارگاه‌های تولیدی کوچک است؛ ولی این کارگاه‌ها در حال حاضر به‌عنوان اصناف شناخته می‌شوند و اتاق اصناف نیز امکانات و ظرفیت کافی برای حمایت از آنها را ندارد. ازاین‌رو کمیسیون بازرگانی تلاش می‌کند از این کارگاه‌ها حمایت کند چرا که باور داریم با تقویت این کارگاه‌ها کل زنجیره ارزش‌آفرینی تقویت می‌شود و به نفع مردم و اقتصاد استان است.
 
 مژگان ایزدی، رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این جلسه بیان کرد: حوزه گردشگری بسیار عمیق و وسیع است و جای کار زیادی در سطح استان دارد. باتوجه‌به تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی، کمبود نقدینگی و مشکلات زیست‌محیطی که در کشور وجود دارد، صنعت گردشگری می‌تواند بسیار راهگشا و مفید باشد. به‌عنوان نمونه اتاق بازرگانی اصفهان به‌تازگی در نمایشگاه گردشگری شیراز شرکت کرد و در آنجا به معرفی ظرفیت‌های گردشگری سلامت اصفهان پرداختیم که خوشبختانه بازخوردهای مثبت و خوبی داشته و باعث شد اصفهان به‌عنوان یکی از قطب‌های گردشگری کشور شناخته شود. یکی از مشکلات کمیسیون گردشگری این است که تعداد کمی از اعضای این کمیسیون عضو اتاق بازرگانی هستند چرا که بسیاری از آنها جزو فعالان حوزه گردشگری و دارای کسب‌وکارهای خرد هستند و برخی از آنان نیز کارشناسان و متخصصان این حوزه به‌حساب می‌آیند.
 
 سید وحید دزفولی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: در کمیسیون کشاورزی توانسته‌ایم مشارکت بخش دولتی را نیز جلب کنیم و آنها را نیز در جلسات و برنامه‌های اتاق دخیل کرده‌ایم. در حال حاضر اتاق بازرگانی اصفهان عضو کمیته آب اتاق ایران است که یک موقعیت راهبُردی برای اصفهان محسوب می‌شود و در آنجا پیگیر ترک فعل‌هایی هستیم که توسط مدیران دولتی در سطح ملی مرتبط با حوضه زاینده‌رود انجام شده است. از دیگر مباحثی که پیگیری می‌کنیم بحث استانداردسازی محصولات کشاورزی و جلوگیری از تولید و توزیع محصولات تقلبی و بی‌کیفیت است.
 
 فرشته امینی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات و مدیریت واردات و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز اظهار داشت: مخاطبان کمیسیون توسعه صادرات خیلی گسترده‌اند و بیشتر افرادی هستند که دوره بلوغ کسب‌وکار خود را گذرانده‌اند و اکنون در حال صادرات و در فکر فروش محصولاتشان در بازارهای کشورهای دیگر هستند. در حوزه تجارت بین‌الملل روزانه ۸/۱ بخشنامه صادر می‌شود که مشکلات زیادی را برای بازرگانان ایجاد می‌کند. به همین خاطر کمیته رفع موانع تجارت بین‌الملل را راه‌اندازی کردیم. از دیگر مباحثی که در اولویت کمیسیون قرار دارد بحث حمل‌ونقل و لجستیک است که بخش عمده‌ای از اقدامات و جلسات ما را تشکیل می‌دهد.
 
 محمدرضا گل احمد، رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکتی و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز تصریح کرد: حوزه فعالیت کمیسیون مسئولیت اجتماعی خیلی گسترده است و طیف وسیعی از فعالیت‌ها را شامل می‌شود. در این کمیسیون تاکنون اقدامات خوبی برای حمایت از توان‌خواهان انجام شده که از جمله آن می‌توان به رایزنی با شرکت‌های بزرگ و اعضای اتاق بازرگانی برای به‌کارگیری برخی توان‌خواهان در بخش‌های مختلف کسب‌وکار خود و مراکز تماس اشاره کرد. باتوجه‌به گستردگی موضوعات تحت پوشش این کمیسیون و هم‌پوشانی برخی موضوعات می‌طلبد که سایر کمیسیون‌ها در کنار فعالیت‌های این کمیسیون قرار گیرند و مشارکت داشته باشند.
 
 مصطفی رناسی، فعال اقتصادی پیشکسوت و برجسته استان اصفهان نیز بیان کرد: رسالت اصلی اتاق بازرگانی اصفهان بحث آموزش است. باید اعضا را با آموزش توانمند کنیم تا بتوانند اشتباهاتشان را کاهش دهند و بر مشکلاتشان فائق آیند. بحث خودآموزی که بین افراد شکل می‌گیرد یکی از بهترین راه‌ها برای انتقال تجربه است. بهترین فرصت برای این خودآموزی و ارتباط بین افراد حاشیه جلسات اتاق است؛ بنابراین باید در برگزاری جلسات برای ایجاد این فرصت‌ها برنامه‌ریزی کرد تا شرکت‌کنندگان بتوانند تعامل داشته باشند و تجربیاتشان را به اشتراک بگذارند.
 
 سید رضا صفوی، مدیر امور کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان نیز گفت: ارزیابی عملکرد و گزارش کار کمیسیون‌ها توسط دبیران کمیسیون‌ها تهیه می‌شود و در واحد امور کمیسیون بررسی و در اختیار هیئت‌رئیسه اتاق قرار می‌گیرد. باتوجه‌به فعالیت گسترده کمیسیون‌ها شاهد رشد تعداد کمیته ها و کارگروه‌ها هستیم و روزانه چندین جلسه در حوزه‌های مختلف در اتاق بازرگانی برگزار می‌شود. تلاش کرده‌ایم به‌رغم همه محدودیت‌ها به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که جلسات و برنامه‌های اتاق بدون وقفه و اختلال ادامه یابد و برگزار شود.
 
 
آلبوم تصاویر نشست شورای رؤسای کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اصفهان