تاریخ : پنجشنبه 5 بهمن 1396
کد 1795

بازديد روساي ايميدرو وانجمن توليدكنندگان فولاد ايران از ذوب آهن

اسلاميان:سودآوري ذوب آهن پس از سال هاي زياد قابل توجه است/كرباسيان: مشكلات ذوب آهن در مسير حل شدن قرار گرفته است

رییس سازمان ایمیدر،رييس انجمن توليدكنندگان فولاد ايران،رييس سازمان نظام مهندسي معدن ايران، رييس كميسيون معادن اتاق بازرگاني و رييس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان اصفهان به همراه جمعی از اعضای کمیسیون معادن اتاق بازرگاني ایران از مجتمع ذوب آهن بازديد نمودند.
به همت كميسيون معادن اتاق بازرگاني اصفهان،دکتر مهدی کرباسيان رییس سازمان ایمیدر،دكتر محمود اسلاميان رييس انجمن توليدكنندگان فولاد ايران،نادعلي اسماعيلي رييس سازمان نظام مهندسي معدن ايران، محمود خوروش رييس كميسيون معدن اتاق بازرگاني اصفهان، اسرافيل احمديه رييس سازمان صنعت،معدن و تجارت به همراه جمعی از اعضای کمیسیون معادن اتاق بازرگاني ایران از مجتمع ذوب آهن اصفهان بازديد نمودند.
در حاشيه اين بازديد نشستي جهت بررسي مشكلات اين واحد صنعتي ملي با حضور مدیرعامل ذوب آهن تشكيل گرديد و مشکلات این شرکت به ویژه نیروی انسانی مازاد و انباشت بدهی معوق مورد بررسي قرار گرفت.
دكتر محمود اسلاميان رييس انجمن توليد كنندگان فولادايران در اين جلسه گفت: ذوب‌‌آهن يك واحد ملي و نوستالژي است و وضعيت امروز آن ناشي از سياست‌زدگي صنعت در سال‌هاي قبل است.
وي افزود: انتخاب نامناسب مديران و همچنين عدم ثبات آنان،ضربات جبران ناپذيري را به اين مجتمع عظيم ملي وارد ساخته است.
نايب رييس اتاق بازرگاني اصفهان ادامه داد: مجتمع ذوب آهن با چند چالش مهم رو به رو است، عدم بالانس خطوط،واگذاري طرح‌هاي توسعه ، بدهي معوق و مازاد نيروي انساني از مشكلات مهم اين شركت است.
وي ابراز اميدواري كرد: روند رو به رشد ذوب آهن با با سرعت بيشتري ادامه يابد.
دكتر مهدي كرباسيان رييس سازمان ايميدرو در اين نشست گفت : ذوب آهن يكي از مهمترين واحدهاي صنعتي كشوراست و وزير صنعت به صورت هفتگي در جريان وضعيت و تحولات اين مجتع قرار مي گيرد و باتوجه خاص و پيگيري مستمر مشكلات ذوب آهن در مسير حل شدن قرار گرفته است و ما برای اعطای کمک و حتی بستن قرارداد تامین سنگ آهن برای ذوب آهن آمادگی داریم.
وي افزود: يكي از مهمترين مشكلات ذوب آهن عدم قرار گرفتن در زنجيره توليد فولاد است.
وی اظهار داشت: ستاد تکمیل زنجیره فولاد یکی از راهبردهای ۷۶ گانه نقشه راه معدن و صنایع معدنی بوده که به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت تشكيل شده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این ستاد از حوزه سنگ آهن تا صنایع پایین دستی فولاد که دارای مراحل مختلف اکتشاف، میزان ذخایر، فرآوری، کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی، شمش و غیره بوده را زیرپوشش خود قرار می دهد.
وی همچنین گفت: با اعمال نظارت دقیق بر عملکرد ستاد تکمیل زنجیره فولاد، تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴ محقق می شود در این راستا نشست های این ستاد به طور منظم برگزار خواهد شد.
کرباسیان با بیان اینکه ستاد تکمیل زنجیره فولاد دارای کارگروههایی است که گزارش عملکرد خود را به این ستاد ارائه می دهند، افزود: ستاد تکمیل زنجیره فولاد پیشنهادات و نظرات خود را در مراحل صادرات، واردات و قیمت گذاری به واحدهای مختلف ارائه می کند.
وی اظهار داشت: از مهمترین اقدام های ستاد تکمیل زنجیره فولاد کمک به راه اندازی شرکتها و طرح های نیمه تمام است تا در سریع ترین زمان ممکن بتوان شاهد بهره برداری از آنها بود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: پس از یک دور بررسی همه طرح های نیمه تمام در حوزه صنایع معدنی تحقق دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴ ممکن خواهد بود.
وی همچنین گفت: در حوزه زیرساخت ها و دسترسی به خطوط ریلی مشکلاتی در کشور وجود دارد و در بخش آب نیز همکاری های وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت نیرو باید بیشتر شود.
کرباسیان در ادامه افزود: در این باره نشست های مختلفی پیش بینی شده و تفاهم نامه کلی میان وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر راه و شهر سازی به امضا رسیده علاوه بر این کمیته مشترکی در حوزه راه آهن تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش بنادر نیز تصمیماتی اتخاذ شده تا مشکلات عرصه تولید فولاد بیش از پیش کمرنگ شود، اظهار داشت: کمبود بودجه مهمترین مشکل حوزه صنایع معدنی است به طوری که در بخش زیرساختها از جمله راه آهن مهمترین مسئله، دستیابی به چند میلیارد یورو سرمایه گذاری برای دو خطه کردن راه آهن در برخی قسمتها و اصلاح گلوگاه ها است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طبق پیش بینی ها طی دو سال آینده حدود سه میلیون تن بار گندله از سنگان باید به سایر نقاط کشور ارسال شود، ادامه داد: در کارگروه مشترکی ماهانه نشستی با رئیس کل راه آهن برگزار می شود.
وی همچنین گفت: علاوه بر این در کارگروهی عملیاتی – اجرایی میان مدیران واحدهای تولیدی سنگ آهن و فولاد با مسئولان راه آهن مسائل مورد بررسی قرار می گیرد تا تصمیمات مناسبی اتخاذ شود.
کرباسیان با تاکید بر اینکه چنین کارگروه مشترکی با سازمان بنادر و دریانوردی نیز برگزار می شود که نخستین نشست آن انجام شده است، یادآور شد: در حوزه آب مشکلاتی وجود دارد که با برگزاری نشست هایی همکاری ها بیشتر می شود.
وی افزود: علاوه براین نشست های متعددی با معاون آب وزیر نیرو برگزار شده به طوری که در آینده ای نزدیک نشستی میان دو وزیر مربوطه برگزار خواهد شد تا تدابیر مناسبی برای چهار سال آینده اندیشیده شود.