رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در دیدار هیئترئیسه اتاق ایران، تعدادی از رؤسای اتاقها و تشکلهای اتاق ایران با رئیسجمهور و اعضا اقتصادی کابینه دولت گفت: نیاز است دولت ماشین خلق پول را خاموش کند تا بتواند تورم را کنترل کند، اینگونه مجبور نیست هر دو سال یکبار یک شوک ارزی به کشور وارد کند.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در دیدار هیئترئیسه اتاق ایران، تعدادی از رؤسای اتاقها و تشکلهای اتاق ایران با رئیسجمهور و اعضا اقتصادی کابینه دولت با بیان اینکه توجه به نقش تأثیرگذار بخش خصوصی به منظور توسعه اقتصاد کشور ضروری است، اظهار کرد: زیان ۲ دلاری صنعت در هر کیلووات قطعی برق طبق محاسبات مرکز پژوهشهای اتاق اصفهان مشخص شده است، لذا نیاز است تدابیری اساسی به منظور رفع ناترازی اندیشیده شود، امروز ۱۰ ابر بحران در کشور وجود دارد که شامل بحران آب، بحران انرژی، بحران آموزش، بحران مهاجرت، بحران ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی، بحران قیمتگذاری دستوری، بحران ارتباط با نظام بانکی بینالمللی یا FATF ، بحران تحریم و بحران افزایش فقر در جامعه و بحران قوانین متناقض کشور است. نیاز است برای هر بحران، یک مسئول و تیم متخصص وجود داشته باشد که به صورت تخصصی در راستای رفع این بحرانها برنامهریزی و اقدام کنند و گزارش پیشرفت فعالیتها را به صورت مستمر ارائه دهند.
وی گفت: با توجه به اهمیت کاهش هزینهها و کوچک کردن بدنه دولت ضروری است برنامهریزی دولت در این بخش انجام شود، از طرفی نیاز است دولت ماشین خلق پول را خاموش کند تا بتواند تورم را کنترل کند، اینگونه مجبور نیست هر دو سال یکبار یک شوک ارزی به کشور وارد کند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان افزود: امیدواریم شاهد تغییراتی در راستای بهبود وضعیت فعلی و رفع برخی مشکلات و تلاش دولت برای خروج از اقتصاد باشیم.
شایانذکر است، موضوع خروج دولت از قیمتگذاری و تولید انرژی، تغییر سیاستهای انرژی بهخصوص در حوزه برق، امکان سرمایهگذاری ارزی در انرژی خورشیدی، ایجاد نهاد رگلاتوری برای نظارت بر روابط بخش خصوصی و حاکمیت در صنعت برق، حل مشکل سرمایهگذاران استفادهکننده از صندوق توسعه ملی در صنعت برق، حضور فعالان اقتصادی در تیم همراه رئیسجمهور در سفرهای خارجی، تأمین مالی بنگاههای کوچک و متوسط از طریق بسته ویژه ۲۵۰ هزارمیلیاردی، LC داخلی، برات الکترونیک و اوراق گام، پیگیری FATF از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام، واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی یا حداقل واگذاری مدیریت آنها و کوچکسازی دولت از مهمترین موارد مطرح شده در این جلسه بودند.
در این نشست، بسته حمایتی پیشنهادی اتاق ایران از صنایع کوچک و متوسط به دلیل بحران انرژی مطرح شد، این بسته با پیشنهاد اتاقهای سراسر کشور و هماهنگی اتاق ایران تهیه شد تا در این شرایط از آسیب بیشتر به بخش خصوصی جلوگیری شود، در خصوص استمهال وامها، پرداخت هزینههای انرژی، هزینههای مالیاتی و... مواردی به منظور همراهی با صنایع در این برهه لحاظ شده است.