در ادامه سلسله نشستهای بررسی بازارهای صادراتی هدف توسط شورای جوانان اتاق بازرگانی اصفهان، سومین جلسه بررسی بازار صادراتی عراق با حضور دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی اتاق بازرگانی اصفهان، محمدرضا گل احمد، رئیس شورای اتاق جوانان و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت: بهمنظور انسجامبخشی و صادرات هدفمند، در اتاق بازرگانی اصفهان طی تحقیقاتی که انجام دادهایم کشورهای اولویتدار با مزیت رقابتی جهت صادرات را مشخص کنیم. در این تحقیق از شاخصهای متعددی برای ارزیابی بازارها استفاده کردیم که از جمله آنها میتوان به شاخصهای لجستیکی، مرزهای مشترک و حتی مولفههای سیاسی اشاره کرد. کشورهایی که از لحاظ سیاسی روابط دیپلماتیک قوی و پایداری با ایران دارند در اولویت هستند و به همین خاطر از نظر وزارت امور خارجه نیز استفاده کردیم.
وی در ادامه افزود: در نتیجه این تحقیقات شش کشور هدف با اولویت صادراتی مشخص شدند که عبارتاند از عراق، روسیه، چین، امارات، افغانستان و پاکستان. عراق یکی از کشورهایی است که پتانسیل بالایی در تجارت دارد به همین خاطر این سومین جلسهای است که در شورای جوانان به بررسی بازار عراق میپردازیم. در همین راستا در این جلسه از دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق دعوت کردهایم تا از تجارب خود در زمینه تجارت با عراق بگویند. امیدواریم با برنامهریزیها و اقداماتی که انجام میشود، بتوانیم صادرات کنونی ۸ میلیارد دلاری به عراق را تا چند سال آینده دو برابر کنیم.
جهانبخش سنجابی شیرازی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق نیز در ادامه این نشست گفت: اصفهان بهرغم اینکه یک استان مرکزی است؛ ولی تجارت خوبی با کشور عراق دارد. صنایع و شرکتهای بزرگی در اصفهان فعالیت میکنند که در حوزه تولید محصولات پایه قدرتمند هستند و صادرات زیادی به عراق دارند.
وی در ادامه اظهار داشت: باید گفت بازار عراق در چند سال گذشته تغییرات زیادی داشته و دیگر نمیتوان با شیوههای گذشته به تجارت با عراق ادامه داد. شرط موفقیت در تجارت با عراق برنامهریزی بر اساس آیندهپژوهی است. در این برنامهریزیها باید بر اساس شاخصهای مختلف چندین سناریو طراحی شود تا برای شرایط گوناگون آماده باشیم.
سنجابی همچنین تصریح کرد: بازار عراق یک بازار آزاد است و به همین خاطر داشتن مزیت رقابتی، شانس موفقیت بلندمدت را افزایش میدهد. در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ گروه کالایی در فهرست واردات عراق وجود دارند که کشور ما در آنها دارای مزیت رقابتی است؛ ولی تاکنون صادراتی به عراق نداشتهایم. این نکته نشان میدهد هنوز فرصتهای زیادی برای گسترش تجارت با عراق وجود دارد.